Què és la Zona de baixes emissions de l’àmbit Rondes de Barcelona?

És una àrea de més de 95 km2 que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles més contaminants a partir de l’1 de desembre de 2017.

L’objectiu és protegir les persones i el medi de l’aire contaminat procedent dels vehicles. Aquesta és una de les mesures per vetllar per la qualitat de l’aire que respirem i garantir el dret a la salut en una ciutat més saludable.

Les restriccions de circulació dins la Zona de baixes emissions de l’àmbit Rondes de Barcelona s’aplicaran a partir de l’1 de desembre de 2017 en dies d’episodi de contaminació per NO2, laborables de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 hores. En anys posteriors les restriccions s’aniran ampliant progressivament fins a ser permanents a partir del 2020.

Inicialment la restricció afectarà a turismes sense etiqueta DGT i furgonetes anteriors a Euro1. Durant el 2017 queden exemptes les motos, els camions, els autocars, els autobusos i les furgonetes Euro 1, Euro 2 i Euro3. Queden exempts d’aquesta restricció de manera permanent els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d’emergències (policia, bombers, ambulàncies) i els serveis essencials (mèdic, funerari).

 

http://ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/ca/zones-de-baixes-emissions